maanantai , 22 huhtikuun 2024
kotitekoiset musiikki-instrumentit

Kotitekoiset Musiikki-instrumentit – Soita ja Luo Itse

Opi valmistamaan kotitekoisia musiikki-instrumentteja ja nauti itsetehtyjen soittimien luovasta ilosta. Tässä artikkelissa löydät ohjeet erilaisten musiikki-instrumenttien valmistukseen lapsille. Saat myös vinkkejä musiikinvalmistukseen kotona ja DIY-musiikkilelujen tekemiseen. Tutustu eri soittimien materiaaleihin ja tekniikoihin ja anna luovuutesi päästä valloilleen musiikin maailmassa.

Kotitekoiset musiikki-instrumentit tarjoavat lapsille mahdollisuuden luoda musiikkia omien käsien kautta. DIY-instrumentit kuten kotitekoiset rumpusarjat ja kitarat innostavat lasten mielikuvitusta ja kehittävät heidän luovuuttaan. Musiikinvalmistus kotona on hauskaa ja interaktiivista, ja se tarjoaa lapsille mahdollisuuden oppia rytmistä tajua ja kehittää musikaalisia taitojaan.

Tee se itse soittimet ovat myös loistava tapa viettää aikaa yhdessä perheen kesken. Voitte yhdessä suunnitella ja valmistaa erilaisia musiikki-instrumentteja, ja sitten nauttia soitosta ja musiikista yhdessä. Kotitekoiset soittimet lapsille ovat myös ihanteellisia lahjoja, sillä ne ovat uniikkeja ja aidosti henkilökohtaisia.

Olipa kyseessä sitten itsetehty rumpusarja, kotitekoinen kitara tai muu luova soitin, nämä DIY musiikkilelut tarjoavat lapsille mahdollisuuden ilmaista itseään musiikin kautta. Lapsi voi oppia soittamaan ja luomaan musiikkia omalla tavallaan, jolloin hän voi kehittää musikaalisuuttaan ja itseilmaisuaan.

Ota askel kohti musiikin valmistamista kotona ja luo itse kotitekoisia musiikki-instrumentteja. Annanamohad | CC BY-SA 2.0

Tee itse keppisoitin – Pieni luovuuden ilo

keppisoitin

Valmista kotona helppo ja hauska keppisoitin lapselle. Tarvitset vain Y:n mallisen kepin, maalia, narua tai metallilankaa, kulkusia tai helmiä, sekä koristeita kuten höyheniä. Maalaa keppi mieleiseksesi ja pujota narun tai metallilangan avulla kulkusia ja muita koristeita keppiin. Lisää narua kädensijaksi tai koristeeksi kepin varteen.

Keppisoitinta voi soittaa esimerkiksi heiluttelemalla sitä. Tämä helppo DIY-soitin tuo pientä luovuuden iloa musiikin tekemiseen.

Kotitekoiset kapulat – Rumpujen taikuutta

Valmista omat kapulat kotona rumpujen taikuutta varten. Tarvitset kaksi tukevaa keppiä, maalia, narua tai nauhaa, sekä koristeita kuten puuhelmiä. Maalaa kepit haluamallasi tavalla ja lisää halutessasi narua tai nauhaa kädensijoiksi ja koristeeksi keppien päihin. Kapuloita voi soittaa lyömällä niitä yhteen. Näitä kotitekoisia kapuloita voi käyttää eri rumpujen soittamiseen ja tuoda lisää iloa musiikin tekemiseen.

Leluista soitin – Kotitekoinen kielisoitin

Tee itse kielisoitin

Onko sinulla kotoa löytyviä tarvikkeita ja haluatko valmistaa lapsellesi omaperäisen musiikki-instrumentin? Tässä voit oppia tekemään kotitekoisen kielisoittimen, joka tarjoaa lapselle mahdollisuuden tutkia ääniä ja aloittaa musiikin tekeminen omalla tavallaan.

Valmista kielisoitin käyttämällä pientä puupalikkaa, maalia, nauloja, vasaraa ja kuminauhoja tai metallilankaa. Ensimmäiseksi maalaa puupalikka haluamallasi tavalla. Voit käyttää eri värejä tai koristella sen omalla tyylilläsi.

Seuraavaksi naulaa molempiin reunoihin nauloja. Voit valita naulojen määrän ja sijoittelun oman mieltymyksesi mukaan. Naulojen osalta kannattaa miettiä, millainen ääni halutaan saada aikaan. Tiukempi naulojen väli tuottaa korkeamman äänen, kun taas löysempi väli antaa matalampia sävyjä.

Kun naulat on kiinnitetty, kiinnitä nauloihin kuminauhoja tai metallilankaa. Tämä on erityisen tärkeää, koska se antaa joustoa ja toimii kielen tapaan. Kuminauhan tai metallilangan kiristys ja väljyys vaikuttavat myös ääneen, joten voit kokeilla erilaisia jännityksiä saadaksesi haluamasi sävyn.

Kun kielisoitin on valmis, sitä voi soittaa näppäilemällä nauloja sormillaan. Lapsesi voi tutkia erilaisia ääniä ja kehittää musiikin tajuaan. Tämä itsetehty kielisoitin tarjoaa hauskaa ja luovaa musiikin tekemistä kotona.

Tee itse marakassi – Hauskaa helinää

marakassi

Valmista helisevä marakassi tyhjästä talouspaperirullasta, ilmapalloista, riisistä tai kuivatuista linsseistä, liimasta sekä erivärisistä papereista tai koristeista.

Leikkaa ilmapalloista kapeampi osa pois ja vedä jäljelle jäänyt puoli talouspaperirullan päähän. Laita putkeen riisiä tai linssejä ja päällystä putki paperilla. Voit liimata tai teipata putkilon pintaan erivärisiä paperinpaloja tai muita koristeita.

Marakassia voi soittaa heiluttelemalla, taputtamalla tai ravistelemalla sitä. Tämä itsetehty marakassi tuo hauskaa helinää musiikin tekemiseen.

Hauskoja musiikki-instrumentteja kotona – Soita ja nauti

tee se itse musiikki-instrumentit

Tutustu maailmaan, jossa voit valmistaa omaperäisiä musiikki-instrumentteja lapsille ja nauttia musiikin ilosta. Musiikin tekeminen kotona on hauskaa ja luovaa, ja itsetehtyjen soittimien avulla voit innostua ja tutkia ääniä omalla tavallasi. Valmista eri instrumentteja eri materiaaleista ja löydä oma tapasi soittaa ja luoda musiikkia. Näiden kotitekoisten musiikki-instrumenttien avulla voit nauttia musisoinnin ilosta kotona.

Afrikkalainen djembe – Syvää ja voimakasta ääntä

afrikkalainen djembe

Afrikkalainen djembe on perinteinen käsirumpu, joka tunnetaan syvästä ja voimakkaasta äänestään. Djembeä soitetaan erilaisilla tekniikoilla, kuten käsien ja sormien lyömisellä. Tämä rumpu on perinteisesti käytetty osana afrikkalaista musiikkia ja kulttuuria, mutta se sopii myös monipuolisten äänivivahteidensa vuoksi eri musiikkityyleihin.

Afrikkalainen djembe tarjoaa loistavan mahdollisuuden musiikinopetukseen musiikkileikkikouluissa ja varhaisiän musiikkikasvatuksessa. Sen avulla lapset voivat kehittää rytmistä tajua, oppia yhteistyötaitoja ja ilmaista itseään musiikin avulla. On tärkeää opettaa djembe-soittoa asianmukaisesti, kunnioittaen rumpun perinteitä ja perinnetiedon välittämistä.

Marakassit ja shakerit – Helisevää iloa

marakassit ja shakerit

Marakassit ja shakerit ovat pieniä käsiperkussio-soittimia, jotka tuottavat pehmeää ja helisevää ääntä pallojen, siementen tai metallikuulien liikkeen avulla. Ne ovat suosittuja musiikkileikkikoulujen ja varhaisiän musiikkikasvatuksen soittimia, koska ne ovat helppoja ja intuitiivisia käyttää.

Marakassit tarjoavat lapsille mahdollisuuden oppia rytmisiä taitoja ja ilmaisua. Niitä voi käyttää erilaisissa musiikkileikeissä, lauluissa ja rytmin harjoituksissa. Marakassit voivat myös toimia ilmaisuvälineenä musiikillisessa improvisaatiossa ja luovassa leikissä.

Tee oma rytmikasvisi marakassit tai shakerit käyttäen erilaisia materiaaleja, kuten tyhjiä pulloja, riisiä tai kuivattuja papuja. Voit myös koristella ne haluamallasi tavalla lisäämällä värikkäitä papereita tai nauhoja.

 • Helisevä ääni tarjoaa musiikin iloa ja innostusta
 • Intuitiivinen ja helppo käyttää lapsille ja aikuisille
 • Kehittää rytmisiä taitoja, ilmaisua ja musiikillisia taitoja
 • Sopii erilaisiin musiikkileikkeihin, lauluihin ja rytmin harjoituksiin

Tee itse marakassit tai shakerit ja nauti helisevästä ilosta musiikin tekemiseen!

Tamburiini – Helppo ja monipuolinen soitin

tamburiini

Tamburiini on lyömäsoitin, joka koostuu kehästä, jossa on kielet tai metallilevyt kiinni. Sitä voi soittaa ravistelemalla, lyömällä sormilla tai lyömäkepillä. Tamburiini on suosittu soitin musiikkileikkikouluissa ja varhaisiän musiikkikasvatuksessa, koska se tarjoaa helppokäyttöisen tavan oppia rytmiä ja ilmaisua.

Tamburiinia voi käyttää laulun säestämiseen, musiikkileikkien tukemiseen ja ryhmäsoittoon. Se kehittää oppilaiden motorisia taitoja, kuuntelutaitoja ja ryhmätyöskentelytaitoja.

Claves – Helppokäyttöisiä ja innostavia soittimia

claves

Clavesit ovat perinteisiä lyömäsoittimia, jotka koostuvat kahdesta puusta valmistetusta tankosta. Niitä voi lyödä yhteen ja soittaa erilaisia rytmejä ja kuvioita. Clavesit sopivat hyvin musiikkileikkikouluihin ja rytmikapulat tarjoavat lapsille helpon ja innostavan tavan oppia rytmistä tajua, koordinaatiota ja ryhmätyöskentelytaitoja. Niitä voi soittaa yksittäin tai ryhmäsoitossa yhdessä muiden soittimien kanssa.

Clavesit ovat yksinkertaisia ja helppokäyttöisiä instrumentteja, jotka tarjoavat innostavaa musisointia kaikenikäisille. Niiden pehmeät äänet ja rytmiset rytmit inspiroivat oppilaita ilmaisemaan itseään musiikin avulla. Clavesit voidaan ottaa mukaan musiikkitunneille, ryhmäsoittoihin tai yksilölliseen harjoitteluun. Niiden avulla on helppo oppia perusriffejä ja rytmejä sekä kehittää rytmikapuloiden käsittelytaitoja. Clavesit tarjoavat hauskaa ja innostavaa musiikillista toimintaa, joka kehittää oppilaiden musiikillista lahjakkuutta ja rytmistä tajua.

Käsisymbaalit – Kirkkaita ja resonoivia ääniä

käsisymbaalit

Käsisymbaalit ovat pieniä metallisia symbaaleja, joita pidetään käsissä ja lyödään yhteen. Ne tuottavat kirkkaita ja resonoivia ääniä. Käsisymbaalit ovat suosittuja orkestereissa ja bändeissä, mutta ne sopivat myös musiikkileikkikouluihin ja musiikkitunneille. Ne tarjoavat oppilaille mahdollisuuden oppia rytmistä tajua, ilmaisua ja kuuntelua. Käsisymbaalit ovat kevyitä ja kannettavia ja innostavat lapsia osallistumaan musiikin tekemiseen ja ilmaisuun.

Kehärumpu – Perinteinen ja monipuolinen soitin

kehärumpu

Kehärumpu on perinteinen lyömäsoitin, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia musiikin oppimiseen. Soittamalla kehärumpua erilaisilla tekniikoilla voi kehittää rytmitajua, dynamiikkaa ja keskittymiskykyä. Tämä perinteinen soitin sopii erinomaisesti ryhmäsoittoon ja erilaisten musiikkityylien opiskeluun. Kehärumpua soittamalla oppii ymmärtämään erilaisia rytmejä ja musiikin rakenteita. Lisäksi kehärumpu on kestävä ja kannettava soitin, joka sopii hyvin esimerkiksi kouluympäristöön.

Opi lennättämään rytmejä ja luomaan musiikillisia maailmoja kehärummun avulla. Tämä monipuolinen lyömäsoitin tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia musiikin oppimiseen ja ilmaisuun. Olipa kyseessä sitten musiikkikasvatus- tai harrastuskonteksti, kehärumpu antaa vapauden luoda ja tutkia erilaisia rytmisiä kuvioita. Tartu rumpukapuloihin ja anna rytmien johdattaa sinut musiikin taikamaailmaan!

Musiikki-instrumentit kotona – Löydä oma tapasi soittaa

DIY-musiikki-instrumentit

Löydä oma tapasi soittaa musiikki-instrumentteja kotona. Valmista DIY-soittimia eri materiaaleista ja mittasuhteista. Tutki ääniä ja rytmikuvioita omalla tavallasi ja anna luovuutesi päästä valloilleen musiikin maailmassa. Musiikki-instrumenttien valmistus kotona tarjoaa lapsille mahdollisuuden kokea musiikin ilo ja innostaa heitä ilmaisemaan itseään musiikin avulla.

Tarvitsetko inspiraatiota? Alla on muutamia ideoita kotona valmistettaviin musiikki-instrumentteihin:

 • Tee itse keppisoitin – Pieni luovuuden ilo
 • Kotitekoiset kapulat – Rumpujen taikuutta
 • Leluista soitin – Kotitekoinen kielisoitin
 • Tee itse marakassi – Hauskaa helinää

Ota nämä ideat pohjaksi ja luo oma ainutlaatuinen musiikki-instrumentti kotona. Käytä erilaisia materiaaleja, kuten puuta, muovia tai kierrätysmateriaaleja, ja anna mielikuvituksesi lentää. Ole rohkea kokeilemaan erilaisia ääniä ja rytmikuvioita, ja löydä oma tapasi soittaa musiikkia. Musiikki on luovaa ilmaisua, ja itsetehty musiikki-instrumentti tarjoaa lapsille mahdollisuuden tutustua musiikin maailmaan omalla tavallaan.

Musiikin iloa lapsille – Tee itse soittimet kotona

musiikki-instrumentit

Anna lapselle musiikin iloa valmistamalla itse soittimia kotona. DIY-musiikki-instrumentit tarjoavat mahdollisuuden oppia rytmistä tajua, kehittää motorisia taitoja ja ilmaista itseään luovasti. Löydä erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, joilla voit valmistaa omaperäisiä soittimia lapselle. Kotitekoiset musiikki-instrumentit ovat hauska tapa tuoda musiikin riemua kotiin.

Edut:

 • Stimuloi luovuutta ja ilmaisua
 • Kehittää motorisia taitoja ja koordinaatiota
 • Opastaa rytmistä tajua
 • Tarjoaa hauskoja ja opettavaisia musiikkikokemuksia

Suosittuja DIY-musiikki-instrumentteja kotona:

 1. Kotitekoiset keppisoitimet
 2. Kapulat itsetehtyihin rummuihin
 3. Kotitekoiset kielisoittimet
 4. Itsetehdyt marakassit

Musiikin tekeminen kotona on loistava tapa viettää aikaa yhdessä lapsen kanssa samalla kun kehittää heidän musikaalisia taitojaan. Lapsi voi saada paljon iloa ja tyydytystä valmistaessaan omia musiikki-instrumentteja ja soittaessaan niitä kodin pienissä konserteissa. Näiden DIY-soitinten valmistusprosessi voi myös tarjota lapselle mahdollisuuden oppia uusia taitoja, kuten käsityötaitoja, värien tunnistusta ja ongelmanratkaisukykyä.

Tee itse -soittimet kotona voivat innostaa lasta tutkimaan ääniä, kehittää musikaalista korvaa ja tuntea ylpeyttä omasta luovasta panoksestaan musiikin tekemiseen. Lapsi voi valmistaa näitä soittimia yksin tai yhdessä vanhempien tai sisarusten kanssa, luoden näin hauskoja ja opettavaisia perhehetkiä. Lisäksi itsetehtyjä musiikki-instrumentteja voidaan hyödyntää leikeissä, musiikkitunneilla ja muiden lasten kanssa jaetussa musiikillisessa toiminnassa.

Iloa ja luovuutta musiikin parissa

Nauti musiikista valmistamalla itse omia musiikki-instrumentteja ja herätä luovuutesi eloon. Musiikin tekeminen kotona tarjoaa unohtumattomia hetkiä, kun valmistat DIY-musiikki-instrumentteja lapsille.

Opi eri soittimien valmistus ja tutustu erilaisiin materiaaleihin ja tekniikoihin. Voit hyödyntää kotona löytyviä tarvikkeita ja antaa mielikuvituksesi kuljettaa sinut musiikillisen ilmaisun maailmaan.

Luo oma musiikki ja anna lahjasi heijastua itsetehdyistä musiikkileluista. Valmistamalla itse musiikki-instrumentteja, lapsesi voivat uppoutua musiikin iloon ja kehittää samalla käsityötaitojaan.

Joten tartu tarvikkeisiin, seuraa ohjeita ja päästä luovuutesi valloilleen musiikin parissa. Musiikki-instrumenttien valmistus kotona innostaa kaikenikäisiä lapsia ilmaisemaan itseään ja tuo iloa arkeen.

Katso myös

kotieläinten koulutus

Kotieläinten Koulutus – Positiivisen Vahvistamisen Menetelmät

Tervetuloa lukemaan kotieläinten koulutuksesta ja positiivisen vahvistamisen menetelmistä. Tässä sarjassa käsittelemme oppimispsykologian käsitteitä, kuten vahvistamista …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *