torstai , 25 heinäkuun 2024
virtuaalinen puutarhasuunnittelu

Virtuaalinen Puutarhasuunnittelu ja Vihersuunnittelu

Puutarhasuunnittelun alkuvaiheessa on hyödyllistä käyttää virtuaalisia puutarhasuunnitteluohjelmia, jotka mahdollistavat puutarhan suunnittelun digitaalisessa ympäristössä. Tällaisissa ohjelmissa voi luoda puutarhan 3D-mallinnuksen ja kokeilla erilaisia suunnitelmia ennen kuin ryhtyy toteuttamaan niitä fyysisesti. Virtuaalinen puutarhasuunnittelu tarjoaa myös mahdollisuuden kokeilla erilaisia kasvillisuuden ja objektien sijoitteluita sekä testata erilaisia materiaaleja ja värejä.

Digitaalinen vihersuunnittelu on myös hyödyllinen työkalu, joka mahdollistaa viheralueiden, kuten puistojen ja muiden julkisten tilojen, suunnittelun ja mallintamisen. Tällaisilla ohjelmilla voi simuloida erilaisia kasvillisuuden ja rakenteiden vaihtoehtoja, arvioida niiden sopivuutta ympäristöön ja ennakoida niiden kehitystä vuosien varrella.

Ilmaiset puutarhan suunnitteluohjelmat

Useita ilmaisia puutarhan suunnitteluohjelmia on saatavilla verkkosovelluksina tai ladattavina sovelluksina tietokoneelle. Näitä ohjelmia voi hyödyntää DIY-puutarhasuunnittelussa ja ne tarjoavat monipuolisia työkaluja pihan kiveysten, kasvillisuuden ja objektien suunnitteluun.

Suurin osa näistä puutarhan suunnitteluohjelmista tarjoaa myös mahdollisuuden tehdä merkintöjä ja muistiinpanoja suunnitelmaan. Tämä auttaa pitämään suunnitelman organisoituna ja mahdollistaa tarvittavien muutosten ja päivitysten tekemisen.

Ilmaiset puutarhan suunnitteluohjelmat tarjoavat vaihtoehtoisen ja edullisen vaihtoehdon ammattilaisen palkkaamiselle, jos haluat suunnitella tai muokata puutarhaasi. Näitä ohjelmia voi käyttää oman puutarhasi suunnittelussa ja toteuttaa haluamasi mallin visuaalisesti ennen varsinaista työhön ryhtymistä.

Jotta saat parhaan hyödyn ilmaisista puutarhan suunnitteluohjelmista, tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä ohjelma, joka vastaa tarpeitasi ja toiveitasi. Kokeile eri toimintoja ja ominaisuuksia ja anna mielikuvituksesi lentää suunnittelussa. Näiden ohjelmien avulla voit luoda unelmiesi puutarhan omatoimisesti ja ilmaiseksi!

Suomenkieliset puutarhan suunnitteluohjelmat

kotipuutarhan suunnittelu

Suomenkielinen puutarhan suunnitteluohjelma My Garden tarjoaa laajan valikoiman työkaluja kotipuutarhan kiveysten, kasvillisuuden ja objektien suunnitteluun. Ohjelman avulla voit suunnitella puutarhasi helposti ja tehokkaasti digitaalisessa ympäristössä. My Garden mahdollistaa myös merkintöjen ja muistiinpanojen tekemisen suunnitelmaan, jotta voit tallentaa ja jakaa ideoitasi helposti.

My Garden on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi ja tarjoaa vaihtoehtoja erilaisten materiaalien, kasvien ja objektien valitsemiseen. Voit helposti testata erilaisia suunnitelmia ja nähdä, miten eri elementit sopivat yhteen. Ohjelman avulla voit myös tarkastella ja muokata suunnitelmaasi verkossa, mikä helpottaa yhteistyötä puutarhan suunnittelussa muiden kanssa.

My Garden on loistava työkalu, joka tarjoaa sinulle inspiraatiota ja auttaa sinua luomaan unelmiesi kotipuutarhan. Hyödynnä suomenkielistä puutarhan suunnitteluohjelmaa ja anna puutarhallesi uusi ilme ja toimivuus.

Garden Visualiser 3D

Garden Visualiser 3D

Garden Visualiser 3D on englanninkielinen puutarhan suunnitteluohjelma, joka mahdollistaa puutarhan visualisoinnin 3D-tilassa. Ohjelma tarjoaa erilaisia työkaluja pihan kiveysten ja muurien suunnitteluun sekä mahdollisuuden ladata kuva omasta talosta ja luonnostella puutarha sen ympärille. Garden Visualiser 3D:ssä voi myös tarkastella puutarhasuunnitelmaa 3D-tilassa.

Garden Visualiser 3D on tehokas työkalu puutarhan suunnittelun perusteiden oppimiseen. Sen avulla voit luoda puutarhasuunnitelmia visualisoiden ne reaaliaikaisessa 3D-ympäristössä. Ohjelma tarjoaa monipuoliset työkalut pihan kiveysten ja muurien suunnittelussa, jolloin voit helposti kokeilla erilaisia vaihtoehtoja ja nähdä niiden vaikutuksen kokonaisuuteen.

 • Käytä Garden Visualiser 3D -ohjelmaa hyödyksi suunnitellessasi pihasi kiveysten sijoittelua. Voit testata erilaisia vaihtoehtoja ja valita parhaiten toimivan ratkaisun. Ohjelma auttaa sinua näkemään, miltä eri kivet ja niiden järjestelyt näyttävät puutarhassasi.
 • Voit myös käyttää ohjelmaa pihan muurien suunnittelussa. Valitse erilaisia muurityyppejä ja kokeile eri korkeuksia ja muotoja. Näin voit suunnitella puutarhaasi kauniin ja toimivan muuriympäristön, joka sopii talosi tyyliin ja kokonaisuuteen.
 • Garden Visualiser 3D mahdollistaa myös oman talon kuvan lataamisen ja puutarhan suunnittelemisen sen ympärille. Näin voit saada selkeän käsityksen siitä, miltä puutarhasi näyttäisi valmiina ja miten se sopii talosi arkkitehtuuriin.
 • Ohjelman 3D-näkymä mahdollistaa puutarhasuunnitelman tarkastelun eri kulmista. Näin voit nähdä suunnitelmasi realistisesti ja havainnollisesti ennen sen toteuttamista.

Garden Visualiser 3D on kätevä työkalu puutarhan suunnittelun perusteiden oppimiseen. Sen avulla voit testata erilaisia vaihtoehtoja ja nähdä, miten erilaiset elementit sopivat yhteen. Ota käyttöösi Garden Visualiser 3D ja tuo puutarhasuunnitelmasi elämään virtuaalisessa ympäristössä!

Valmiit objektit ja materiaalit

objektit ja materiaalit

Puutarhan suunnittelun helpottamiseksi sekä My Garden että Garden Visualiser 3D tarjoavat valmiita objekteja ja materiaaleja. Näihin kuuluvat pihan kiveykset, kasvit, puutarhakalusteet ja valaisimet. Näitä valmiita objekteja ja materiaaleja voi hyödyntää suunnitelmissa, jotta saa paremman käsityksen siitä, miltä suunnitelma näyttäisi toteutettuna.

Professional Puutarhasuunnittelupalvelut

ammattilainen puutarhasuunnittelu

Jos haluat ammattilaisen apua puutarhan suunnitteluun, on olemassa useita puutarhasuunnittelupalveluita, jotka tarjoavat suunnittelupalveluita sekä verkossa että paikan päällä. Nämä palvelut voivat auttaa sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan kaikki puutarhan eri osa-alueet, kuten kasvillisuuden valinnan, kiveysten sijoittelun, vesi-elementtien suunnittelun ja valaistuksen luomisen.

Ammattilainen puutarhasuunnittelija pystyy ottamaan huomioon sinun tarpeesi ja toiveesi ja luomaan yksilöllisen puutarhasuunnitelman, joka sopii täydellisesti omaan pihaasi. Heillä on ammattitaitoa ja kokemusta erilaisista kasveista, materiaaleista ja puutarhan elementeistä, ja he osaavat tuoda esiin puutarhasi parhaat puolet.

Jos haluat saavuttaa ammattimaisen ja näyttävän tuloksen puutarhasuunnittelussa, ammattilaisen apu on erittäin hyödyllinen. He pystyvät tarjoamaan sinulle puutarhan, johon olet aina haaveillut, ja auttavat sinua saavuttamaan kauniin ja toimivan lopputuloksen.

Ota siis yhteyttä ammattilaiseen puutarhasuunnittelijaan ja anna heidän auttaa sinua puutarhasi suunnittelussa ja toteutuksessa. Saat puutarhan, josta voit nauttia vuodesta toiseen!

Yksilöllinen puutarhasuunnittelu

yksilöllinen puutarhasuunnittelu

Yksilöllinen puutarhasuunnittelu on avain luoda unelmiesi piha, joka täyttää kaikki pihaan liittyvät tarpeet ja toiveet. Ammattitaitoinen puutarhasuunnittelija työskentelee yhdessä sinun kanssasi luodakseen suunnitelman, joka täydellisesti sopii sinun pihaasi ja elämäntyyliisi.

Puutarhasuunnittelun ensimmäisessä vaiheessa keskustellaan pihaan liittyvistä tarpeista ja toiveista. Tämä voi sisältää esimerkiksi kasvillisuuden ja kukkien valinnan, pihan kiveysten suunnittelun, istutusalueiden luomisen sekä muiden pihaan liittyvien elementtien määrittämisen. Puutarhasuunnittelija ottaa huomioon myös muut tekijät, kuten valon määrän, pihan tyylin ja budjetin, jotta lopputulos olisi juuri sellainen kuin haluat.

Kasvillisuuden valinta

Kasvillisuuden valinta on yksi tärkeimmistä osista puutarhasuunnittelua. Yksilöllisessä puutarhasuunnitelmassa puutarhasuunnittelija auttaa sinua valitsemaan kasvit, jotka soveltuvat ilmastoon, maaperään ja valaistukseen, ja jotka täyttävät toiveesi estetiikan ja hoitovaatimusten suhteen.

Kiveysten suunnittelu

Kiveysten suunnittelu on tärkeä osa pihasuunnitelmaa. Yksilöllisessä puutarhasuunnitelmassa puutarhasuunnittelija neuvoo sinua valitsemaan oikeat kivet ja materiaalit pihan kiveystyöhön. Tavoitteena on luoda kaunis ja kestävä kiveys, joka sopii pihasi tyyliin ja tarpeisiin.

Istutusalueiden luominen

Istutusalueiden luominen on tapa tuoda lisää vihreyttä ja elämää pihaan. Yksilöllisessä puutarhasuunnitelmassa puutarhasuunnittelija auttaa sinua suunnittelemaan istutusalueet niin, että ne täyttävät tarpeesi ja sopivat pihan yleiseen ilmeeseen. Voit valita erilaisia kasveja ja kukkia, jotka lisäävät kauneutta ja väriä pihaan ympäri vuoden.

Yksilöllinen puutarhasuunnittelu antaa sinulle mahdollisuuden luoda ainutlaatuisen ja toiveitasi vastaavan pihan. Hanki apua ammattitaitoiselta puutarhasuunnittelijalta ja tee unelmistasi totta.

Puutarhasuunnitelman toteuttaminen

puutarhan toteutus

Kun puutarhasuunnitelma on valmis, on aika siirtyä sen toteuttamiseen. Puutarhan toteuttaminen tapahtuu askel askeleelta, ja se voi sisältää erilaisia tehtäviä ja muutoksia. Tavoitteena on luoda suunnitellun puutarhan muutokset ja tehdä puutarhasta halutunlainen ja toimiva kokonaisuus.

Ensimmäinen vaihe puutarhan toteuttamisessa voi olla pihan maanrakennustyöt. Tämä saattaa sisältää muun muassa maaperän valmistelua, nurmikon asennusta ja kivien tai muiden rakenteiden asentamista. Maanrakennustyöt luovat perustan puutarhan muille osa-alueille ja varmistavat, että puutarha on käytännöllinen ja kestävä.

 • Kasvien istutus on toinen tärkeä vaihe puutarhan toteuttamisessa. Suunnitelman mukaiset kasvit valitaan ja istutetaan huolellisesti. Tämä voi sisältää niin pensaiden, puiden kuin kukkienkin istuttamista. Kasvien valintaan ja istutukseen on hyvä käyttää aikaa ja harkintaa, jotta puutarhaan saadaan haluttu ilme ja tunnelma.

 • Kiveysten asentaminen voi olla keskeinen osa puutarhan toteuttamista. Kiveykset luovat käytäviä, terasseja, istutusalueita ja muita puutarhan elementtejä. Tämä vaihe vaatii tarkkuutta ja huolellisuutta, jotta kiveykset asettuvat paikoilleen suunnitelman mukaisesti. On tärkeää valita sopivat kivet ja kiinnittää huomiota niiden asennustekniikkaan.

 • Muita suunniteltuja muutoksia voidaan toteuttaa puutarhan eri osa-alueilla. Tämä voi sisältää esimerkiksi pergolan tai terassin rakentamista, vesielementtien asentamista tai puutarhavalaisimien asennusta. Nämä muutokset voivat tuoda puutarhaan lisää toimivuutta, kauneutta ja viihtyisyyttä.

Puutarhan toteuttaminen voi vaihdella riippuen puutarhan koosta, suunnitelluista muutoksista ja omasta osaamisesta. Tarvittaessa puutarhan suunnittelussa voi hyödyntää ammattilaisen apua. Ammattilainen voi auttaa suunnitelmien toteuttamisessa, tarjota asiantuntija-apua ja varmistaa, että puutarha toteutuu halutulla tavalla.

Jos oma puutarha on pieni ja muutokset ovat kohtuullisen yksinkertaisia, puutarhan toteuttaminen on myös mahdollista tehdä omatoimisesti DIY-menetelmällä. Tärkeintä on seurata suunnitelmaa ja tehdä muutokset huolellisesti sekä nauttia prosessista.

Olemassa olevan puutarhan päivitys

puutarhan päivitys

Jos sinulla on jo olemassa oleva puutarha, voit päivittää sitä ja uudelleensuunnitella tuodaksesi siihen uutta ilmettä ja toimivuutta. Päivitys voi sisältää uusien kasvien istuttamista, uuden kiveyksen luomista, vanhojen objektien ja rakenteiden poistamista ja uusien lisäämistä sekä muuta puutarhan parantamista.

Kun päivität puutarhaa, voit ottaa huomioon nykyaikaisia suuntauksia, kuten ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja kestävää suunnittelua. Lisäksi voit valita kasveja ja objekteja, jotka sopivat puutarhan ilmeeseen ja tyyliin. Uudelleensuunnittelu antaa sinulle mahdollisuuden luoda unelmiesi puutarha juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Uudistamalla olemassa olevaa puutarhaa voit saavuttaa monia etuja, kuten lisää toimivuutta, kauneutta ja nautintoa puutarhasta. Voit myös päivittää vanhentuneet osat ja tuoda puutarhaasi uusia näkökulmia. Oli kyseessä sitten pieni päivitys tai kokonaisvaltainen uudelleensuunnittelu, puutarhasi saa uuden elämän ja muuttuu miellyttäväksi ympäristöksi nauttia ulkoilmasta.

Ekologinen puutarhasuunnittelu

ekologinen puutarhasuunnittelu

Ekologinen puutarhasuunnittelu on kestävän kehityksen periaatteita noudattava tapa luoda ympäristöystävällisiä ja kestäviä puutarhoja. Tavoitteena on edistää luonnon monimuotoisuutta ja ylläpitää ekosysteemin tasapainoa. Ekologisessa puutarhasuunnittelussa hyödynnetään erilaisia ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja toimenpiteitä, jotka vähentävät haitallisia vaikutuksia ympäristölle.

Yksi keskeisimmistä ekologisen puutarhasuunnittelun periaatteista on veden säästäminen ja hyödyntäminen. Sadeveden kerääminen ja käyttö esimerkiksi kasteluvetenä on ympäristöystävällinen tapa vähentää vedenkulutusta. Lisäksi kompostointi käytettyjen kasvien ja ruohosilppujen avulla edistää maan luonnollista hedelmällisyyttä ja vähentää jätteiden määrää.

Luonnonmukaisten kasvien suosiminen on myös keskeinen osa ekologista puutarhasuunnittelua. Ne vaativat vähemmän kemikaalien käyttöä ja tarjoavat paremman elinympäristön paikalliselle kasvillisuudelle ja eläimistölle. Lisäksi kasvien monimuotoisuuden lisääminen puutarhassa edistää hyödyllisten hyönteisten ja lintujen elinolosuhteita.

Puutarhan ylläpito ja hoito

Ekologisen puutarhasuunnitelman toteuttaminen edellyttää myös ympäristöystävällistä puutarhan hoitoa. Pesticidien ja kemikaalien käyttöä tulisi välttää, ja sen sijaan suosia luonnonmukaisia torjuntamenetelmiä tuholaisten ja rikkakasvien hallintaan. Lisäksi maaperän laadusta kannattaa pitää huolta, jotta kasvit saavat tarvittavat ravinteet luonnollisesti.

Olemme sitoutuneita edistämään ekologista puutarhasuunnittelua ja ympäristöystävällisten ratkaisujen käyttöä puutarhahankkeissa. Tarjoamme ammattitaitoista apua ekologisen puutarhan suunnittelussa ja ylläpidossa. Ota yhteyttä ja aloita kestävän puutarhan luominen jo tänään!

Puutarhanhoitosovellukset

puutarhanhoitosovellukset

: Puutarhanhoitosovellukset ovat hyödyllisiä työkaluja puutarhanhoitotöiden suunnitteluun ja seurantaan. Näillä sovelluksilla voi esimerkiksi seurata kasvien kastelua, lannoitustarpeita, rikkakasvien torjuntaa ja muita puutarhanhoitoon liittyviä tehtäviä. Puutarhanhoitosovellukset tarjoavat myös tietoa erilaisista kasveista ja niiden hoitotarpeista.

: Puutarhanhoitosovellukset ovat erinomaisia digitaalisia työkaluja, joilla voi optimoida puutarhanhoitoon käytettyä aikaa ja vaivaa. Näiden sovellusten avulla voi muun muassa seurata kasvien kastelutarvetta, lannoitustarpeita ja hoitotehtäviä tehokkaasti. Ne tarjoavat myös kattavaa tietoa erilaisista kasveista ja niiden hoitotarpeista, jolloin puutarhanhoito on helpompaa ja tulokset parempia.

Puutarhanhoitosovellusten ominaisuudet:

 • Tunnista ja seuraa kasvien hoitotarpeita
 • Seuraa kastelutarvetta ja lannoitustarpeita
 • Opastusta rikkakasvien torjuntaan ja tuholaisten hoitoon
 • Aikatauluta puutarhatyöt tehokkaasti
 • Luo muistutuksia tärkeistä puutarhanhoitotehtävistä
 • Saa tietoa erilaisista kasveista ja niiden hoitotarpeista
 • Tallenna ja jaa puutarhasuunnitelmia

: Puutarhanhoitosovellukset tarjoavat myös mahdollisuuden tallentaa ja jakaa puutarhasuunnitelmia. Tämä helpottaa yhteistyötä puutarhassa ja mahdollistaa suunnitelmien muokkaamisen ja päivittämisen helposti. Olipa kyseessä pieni puutarhaprojekti tai laajempi viheralueen hoito, puutarhanhoitosovellukset ovat loistava apuväline parempien tulosten saavuttamiseen.

Puutarha- ja vihersuunnittelupalvelut

puutarha- ja vihersuunnittelupalvelut

Puutarha- ja vihersuunnittelupalvelut tarjoavat ammattilaisten apua puutarhojen ja viheralueiden suunnittelussa. Näitä palveluita voivat hyödyntää esimerkiksi kaupungit, yritykset ja yksityiset henkilöt, jotka haluavat luoda uusia tai parantaa olemassa olevia puutarhoja ja viheralueita. Ammattilainen vihersuunnittelija auttaa suunnittelemaan toimivia, kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia viheralueita.

Hyödyntämällä puutarha- ja vihersuunnittelupalveluita varmistat, että puutarhasi ja viheralueesi suunnitellaan ammattitaidolla ja huolellisesti. Ammattilaiset ymmärtävät kasvien tarpeet, maaperän ominaisuudet, ilmastolliset tekijät ja muut seikat, jotka vaikuttavat puutarhan menestykseen ja kestävyyteen.

Ammattilaisen apu voi olla erityisen hyödyllistä, kun suunnittelet suurempaa puutarhaa tai viheraluetta, kuten kaupunkipuistoa tai yrityksen ympäristöä. Ammattilainen osaa huomioida alueen käyttötarkoituksen, esteettiset tavoitteet ja muut tarpeet suunnitelman luomisessa.

Suunnittelupalveluiden avulla voit myös saada uusia ideoita ja näkökulmia puutarhan ja viheralueen suunnitteluun. Ammattilainen voi ehdottaa luovia ratkaisuja ja auttaa sinua näkemään mahdollisuuksia, joita et välttämättä itse olisi hoksannut.

Oli kyse sitten pienestä kotipuutarhasta tai suuremmasta viheralueesta, puutarha- ja vihersuunnittelupalvelut tarjoavat tarvittavan asiantuntemuksen ja osaamisen puutarhasi toteuttamiseen. Ammattilaisen avulla voit luoda kauniin ja toimivan puutarhan tai viheralueen, joka ilahduttaa ja viihtyy pitkään.

Kotimaiset pihakivivalmistajat

kotimaiset pihakivivalmistajat

Kotimaiset pihakivivalmistajat tarjoavat laajan valikoiman erilaisia pihakiviä, laattoja, muuri- ja reunakiviä. Näitä tuotteita voi hyödyntää puutarhasuunnitelmissa ja niiden avulla voi luoda kestäviä ja kauniita kiveyksiä erilaisiin pihoihin. Pihakivivalmistajien laajasta valikoimasta löytyy vaihtoehtoja eri tyyleihin ja tarpeisiin. Olipa kyseessä moderni kaupunkipiha tai perinteinen maalaispiha, kotimaiset pihakivivalmistajat tarjoavat monipuolisia vaihtoehtoja.

Pihakivivalmistajien kotisivuilta löydät lisätietoa ja inspiraatiota erilaisiin pihakiviprojekteihin. Voit tutustua eri kivimateriaaleihin, väreihin ja muotoihin, ja valita juuri sinun tarpeisiisi sopivat vaihtoehdot. Kotimaisten pihakivivalmistajien laadukkaat tuotteet takaavat kestävyyden ja pitkäikäisyyden, joten voit nauttia kauniista ja toimivasta pihasta vuosia eteenpäin.

Vinkkejä pihakiveyksen valintaan

 • Tutustu eri kivimateriaaleihin ja niiden ominaisuuksiin: betoni, luonnonkivi, graniitti jne.
 • Mieti pihan käyttötarkoitusta ja valitse kiveysmateriaali sen mukaan. Esimerkiksi luonnonkivi sopii hyvin rustiikkiseen ja luonnonläheiseen tyyliin, kun taas betonikivet ovat käytännöllinen valinta monenlaisiin tiloihin.
 • Harkitse värien ja muotojen yhdistämistä luodaksesi visuaalisesti mielenkiintoisen pihakiveyksen. Kokeile erilaisia kuvioita ja asettelumalleja.
 • Muista ottaa huomioon ympäristöystävällisyys ja kestävyys valitessasi pihakiviä. Kierrätettävät tai ympäristöystävälliset vaihtoehdot voivat olla hyvä valinta.
 • Varaudu myös kiven asennustyöhön ja huoltotarpeisiin. Joissain tapauksissa ammattilaisen apu voi olla tarpeen.

Vinkkejä pihan suunnitteluun

Pihan suunnittelun aikana on tärkeää ottaa huomioon muutamia vinkkejä, jotta lopputulos olisi mahdollisimman toimiva ja kaunis. Ensimmäiseksi on hyvä määrittää omat mieltymykset, tyyli ja tarpeet, jotta puutarhasta saa juuri sellaisen kuin haluaa. Tämä auttaa suunnittelemaan ja valitsemaan sopivat kasvit, kiveykset ja muut elementit.

Selkeä suunnitelma on tärkeä, jotta tiedät, miten haluat puutarhasi näyttävän ja toimivan. Pihasuunnitelma auttaa hahmottamaan eri alueet, kuten istutusalueet, kulkureitit ja oleskelualueet. Huolellinen suunnittelu varmistaa, että kaikki tarvittavat elementit ja toiminnot otetaan huomioon.

Ympäristöystävällisyys ja kestävyys ovat myös tärkeitä tekijöitä pihan suunnittelussa. Kannattaa harkita esimerkiksi sadeveden keräämistä, luonnonmukaisten ja kotimaisen kasvien käyttöä sekä kestäviä materiaalivalintoja. Näin voit luoda kauniin puutarhan samalla kun vähennät ympäristön kuormitusta.

Tarvittaessa voit hyödyntää ammattilaisen apua puutarhasuunnittelussa. Ammattilainen osaa ottaa huomioon erilaiset tekijät, kuten pihan ilmansuunnan, maaperän ja valon olosuhteet, ja suunnitella puutarhan parhaalla mahdollisella tavalla. Ammattilaiselta voit myös saada vinkkejä ja neuvoja pihasuunnitteluun liittyen.

Katso myös

kotipuutarha

Kotipuutarha – Mausteita ja Yrttejä Pienessä Tilassa

Kotipuutarha tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa omia mausteita ja yrttejä pienessä tilassa. Löydät täältä vinkkejä tilaa säästävään …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *