torstai , 25 heinäkuun 2024
kotimaan matkakohteet

Parhaat Kotimaiset Matkakohteet Jokaiselle Vuodenajalle

Lomakohteet Suomessa kutsuvat matkailijoita nauttimaan vuodenaikojen vaihtelusta ja maamme ainutlaatuisista maisemista. Suomen matkailu loistaa kirjossaan; jokainen kolkka ja kulmaurava tarjoaa matkaajalle omintakeisia elämyksiä. Kotimaan lomaideat virittävät matkailun sykkeeseen, olipa haussa sitten kesäinen kaupunkiloma tai talvinen seikkailu erämaan sydämeen.

Kotimaan matkakohteet puhkeavat kukkaan niin keväisessä auringonpaisteessa kuin syksyisessä ruskan hehkussakin. Kaupungit ja luonnonhelmassa lepäävät kylät tarjoavat runsaan valikoiman aktiviteetteja, jotka kutsuvat tutkimaan Suomen parhaita nähtävyyksiä. Vuodenaikojen matkat Suomessa ovat täynnä tarinoita, makuelämyksiä ja henkeäsalpaavia näkymiä, joita et löydä mistään muualta.

Talven taikaa pohjoisen revontulien alla, kevään heräämistä luonnon keskellä, kesän riemua uimarantojen vilinässä ja syksyn sävyjen lumoissa – Suomi tarjoaa matkakohteita jokaiselle. Tutustu kanssamme suomalaiseen sielunmaisemaan, kun esittelemme parhaat kotimaan matkakohteet ja lomaideat, jotka saavat sydämesi sykkimään jokaisena vuodenaikana.

Kulttuurimatkojen helmet ympäri vuoden Suomessa

taidemuseot Suomessa

Kulttuurimatkat Suomessa ovat antoisia retkiä, jotka johdattavat matkailijan taiteen ja historian syvällisiin virtauksiin. Maamme on rikas kulttuurikohteiden osalta, ja tarjoaa elämyksiä niin taidemuseoiden upeissa saleissa kuin historiallisten kaupunkien kivetyillä kaduilla. Vuoden jokainen kuukausi tuo tullessaan jotain uutta ja kiehtovaa; lumoavat näyttelyt ja kulttuurikohteet odottavat löytäjäänsä.

10 kiinnostavaa taidemuseota Suomessa

Suomen taidemuseot ovat suosittuja kulttuurimatkojen kohteita, jotka vievät matkailijat aikamatkalle taiteen maailmaan. Vuonna 2024 nämä museot esittelevät näyttelyitä, jotka käsittelevät moninaista teemakirjoa. Tästä syystä onkin listattu kymmenen museota, jotka erityisesti kutsuvat tutustumaan kuvataiteen aarteisiin. Parhaat matkakohteet Suomessa taiteen ystäville sisältävät niin klassisen taiteen mestariteoksia kuin rohkeita nykytaiteen näyttelyitä.

 • Ateneumin taidemuseo Helsingissä
 • Turun taidemuseo
 • Tampereen taidemuseon uudistetut näyttelytilat
 • Serlachius-museot Mäntässä
 • Kiasma – Nykytaiteen museo
 • Sinebrychoffin taidemuseo
 • Oulun taidemuseo
 • Savonlinnan maakuntamuseon taidekokoelmat
 • Lappeenrannan taidemuseo
 • Didrichsenin taide-, kulttuuri- ja museoyhdistys Helsingissä

Historialliset kaupungit ja niiden tarinat

Historialliset kaupungit Suomessa ovat toinen rikas lähde kulttuurinnälkäisille matkailijoille. Kosketus menneeseen aikaan löytyy törmäämällä ikiaikaisiin tarinoihin ja arkkitehtuuriin, jotka kertovat paikan historiasta entisaikojen loistosta aina nykyhetken kuhinaan saakka. Jokainen historiallinen kaupunki Suomessa on omaleimainen ja täynnä tutkittavaa; olipa kyse Porvoon kapeista mukulakivikujista tai Rauman pitsien ääreltä.

 1. Porvoo – kaupunki täynnä värikästä historiaa
 2. Hämeenlinna ja sen keskiaikainen linna
 3. Turku – Suomen vanhin kaupunki ja sen historialliset kohteet
 4. Rauman Vanha Rauma – UNESCO:n maailmanperintökohde
 5. Naantalin idyllinen vanhakaupunki ja luostari

Kulttuurimatkoja suunnitellessa kannattaa pitää mielessä nämä helmet, sillä ne tarjoavat unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä, jotka ovat olennainen osa Suomen kulttuurimatkailua.

Kotimaan matkakohteet talven taikaa etsimässä

Lapin talvimaisema

Kun talvi kietoo Suomen lumisen vaippansa alle, kotimaan matkakohteet syttyvät täyteen loistoonsa. Kimaltelevat hanget, pimeään yöhön syttyvät revontulet ja puhdas, raikas pakkanen kutsuvat nauttimaan talvisesta Suomesta. Talviaktiviteetit houkuttelevat liikkeelle ja tarjoavat mahdollisuuksia niin rauhalliseen luonnon ihailuun kuin hurjapäisen adrenaliinin tavoitteluunkin.

Lapin matkakohteet ovat erityisen suosittuja talviurheilun ja luonnon ainutlaatuisen kauneuden ystävien keskuudessa. Pohjoinen sijainti takaa pitkän talvikauden, jonka aikana voi kokea lumoavat revontulimatkat ja kokeilla erilaisia talviurheilulajeja kuten alppihiihtoa tai lumilautailua. Talviurheilu Suomessa on parhaimmillaan juuri Lapissa, missä hiihtokeskukset Suomessa tarjoavat huippuolosuhteet niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskettelijoille.

 • Hiihtämisen ja lumilautailun riemua Levi ja Ylläs hiihtokeskuksissa
 • Maastohiihdon idylli Saariselällä ja Kuusamossa
 • Moottorikelkkasafarit ja huskyajelut tarjoavat vauhtia ja elämyksiä
 • Revontuliretket – Taianomainen luonnonilmiö, joka lumoaa katsojansa

Suomalaisissa hiihtokeskuksissa voi paitsi nauttia laskettelusta ja lautailusta, myös tutustua paikalliseen kulttuuriin ja nauttia Lapin keittiön herkuista. Talviurheilun lomassa voi myös lähteä tutkimusretkelle lumikenkäillen tai jääkiipeillen tarunhohtoisissa maisemissa. Talviaktiviteetit tarjoavat monipuolisia elämyksiä kaikille aisteille ja ikimuistoisia kokemuksia talvi-Suomessa matkustaville.

Perhelomien suosikit Suomessa – Kivaa tekemistä kaikenikäisille

perhelomat Suomessa

Perheen yhteinen aika on arvokasta, ja Suomi tarjoaa monipuoliset puitteet ikimuistoisten perhelomien viettoon. Olipa sitten kyseessä vilkas kaupunkiloma tai rentouttava aika luonnon helmassa, aktiviteetteja riittää jokaiseen makuun. Lue eteenpäin, niin löydät parhaat vinkit perheloman toteuttamiseen Suomessa.

Kesäisen Helsingin matkaelämyksiä

Kun aurinko paistaa ja päivät pitenevät, Helsingin nähtävyydet kutsuvat perheitä tutkimusmatkalle urbaaniin viidakkoon. Kaupungista löytyy lukemattomia aktiviteetteja lapsille, kuten leikkipuistoja, interaktiivisia museoita ja kiinnostavia opastettuja kierroksia merellä ja maalla. Päivä Allas Sea Poolin lämmitetyssä ulkoaltaassa tai Linnanmäen huvipuiston riemukkaissa laitteissa viihdyttää koko perhettä.

Hurmaavia kesäelämyksiä Porvoossa

Porvoo kesäkohteena vie matkailijat aikamatkalle menneeseen. Tämä viehättävä pikkukaupunki, tunnettu värikkäistä puutaloistaan ja mukulakivikaduistaan, on kuin satukirjasta irrotettu. Perheet voivat viettää päivän tutkien vanhan kaupungin kujia, herkutellen paikallisia erikoisuuksia tai risteillen kauniilla Porvoonjoella.

Lapin lumo pikkumatkailijoille

Lappi perheille tarjoaa unohtumattomat puitteet seikkailulle – olipa kyse kesäisen yöttömästä yöstä tai talvisesta lumen loisteesta. Lapin monet porotilat ja huskysafarit ovat elämyksiä, jotka jäävät mieleen niin pienille kuin suurillekin matkailijoille. Lapissa jokainen perheenjäsen löytää varmasti mielekästä tekemistä, lumostaen aikuiset ja lapsukaiset yhtä lailla.

Kotimaan lomaideat aktiivilomalle

aktiivilomat Suomessa

Suomi tarjoaa uskomattomia kokemuksia niille, jotka etsivät aktiivista lomaa ja haluavat kokea jännitystä metsästävän seikkailun. Maamme monipuoliset maisemat jäästä kauniisiin järviin tarjoavat täydellisen näyttämön extreme-urheiluun ja aktiivilomiin. Tutkimusmatka Suomen luontoon ei tule tuottamaan pettymystä kenellekään, joka on valmis kohtaamaan itsensä ja ympäristön haasteet.

Seikkailuja ja extreme-urheilua Suomen luonnossa

Suomen vaihteleva luonto on kuin luotu seikkailumatkoja ja extreme-urheilua varten. Kesäisin koskenlasku ja kalliokiipeily tarjoavat adrenaliinia ja ilmavia näkymiä, kun taas talvella jääkiipeily ja lumisurfing haastavat seikkailijat aivan uudella tavalla. Aktiivilomat Suomessa voidaan räätälöidä vastaamaan niin aloittelijan kuin kokeneenkin seikkailijan tarpeita.

 • Koskenlaskua Kuusamon kuohuvissa virroissa
 • Jääkiipeilyä Kainuun jäätikkömaisemissa
 • Lumisurfingin hurmaa Lapin tunturijärvillä
 • Benji-hyppyjä ja muita ilmaseikkailuja ympäri maata

Talviurheilun mekka Pohjois-Suomi

Laskettelu, moottorikelkkailu ja avantouinti ovat talviurheilulajeja, joissa Pohjois-Suomi tunnetaan erityisen vahvana kohteena. Rinteiden puhtaus, turvallisuus ja laadukkaat palvelut tekevät siitä hiihtolajien paratiisin. Pohjois-Suomen vaikuttavassa talvimaisemassa voi myös kokea jännittävän moottorikelkkasafarin tai sukeltaa avantoon pohjoisen pakkasessa.

 • Laskettelua Ylläksen ja Levitunturin rinteillä
 • Vauhdikkaat moottorikelkkasafarit Lapin erämaassa
 • Avantouinti ja talviuinti paikallisissa avannoissa
 • Snowkite koulutukset ja seikkailut

Kääntäessä katsetta kohti Suomen luontoa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia, löytyy jokaiseen makuun sopivia aktiivilomia. Ei ole parempaa tapaa kokea Suomi kuin heittäytyä täysillä sen tarjoamiin seikkailuihin.

Lappi ympäri vuoden – Taianomaisia kokemuksia joka vuodenajalle

Revontulimatkat Lapissa

Lappi matkailukohteena tarjoaa uskomatonta taikaa ja toimintaa ympäri vuoden – luonnosta ja hiljaisuudesta revontulimatkoihin ja poroelämyksiin. Tämä ainutlaatuinen pohjoinen taivasmaa ei ole pelkästään talviretkeilijöiden unelma, vaan myös kesän valoisat yöt ja syksyn ruska tarjoavat jokaiselle jotakin.

Revontulia, poroja ja perinteisiä elämyksiä

Revontulimatkat ovat yksi Lapin kiehtovimmista aktiviteeteista. Koe alkuperäiskansan mytologiasta kumpuavat taivaalliset valot ja tutustu paikalliseen kulttuuriin. Poroelämykset ovat myös tärkeä osa Lapin viehätystä, missä voit kokea perinteisen poroajelun tai vierailla porotilalla.

Polar Lights Tours – majoitusta ja eräelämyksiä Lapissa

Polar Lights Tours tarjoaa majoitusta keskellä Lapin erämaata, missä voit nauttia hiljaisuudesta ja henkeäsalpaavista maisemista. Ei pelkästään majoittumista, vaan myös eräelämyksiä, kuten opastettuja vaelluksia ja kalastusta keskiyön auringon alla – aitoa Lappia kokonaisvaltaisesti.

 • Revontuliretket ja taivaalliset valoshow’t
 • Poroelämyksiä autenttisimmillaan
 • Perinteisen Lapin kulttuurin kokemista
 • Majoitus ja eräelämykset Polar Lights Tourin kautta

Tutustumalla näihin kokemuksiin voit kokea Lapin koko sen monimuotoisuudessaan, niin maisemallisesti kuin kulttuurisestikin.

Rentoutumislomat Suomessa – Parhaat kylpylä-elämykset

rentoutumislomat Suomessa

Kaipaatko arjen vastapainoksi rentoutumista ja itsestäsi huolehtimista? Suomen kylpylähotellit tarjoavat erinomaiset puitteet rentoutumislomiin jokaiselle, jotka haluavat nauttia lämmön ja veden hyvää tekevistä vaikutuksista. Kylpylöiden monipuoliset palvelut ja laadukkaat spa-osastot takaavat hemmottelun, joka virkistää niin kehoa kuin mieltä.

Allas Sea Pool – Ympärivuotinen ulkoilma-allas Helsingissä

Helsingin sydämessä sijaitseva Allas Sea Pool on oivallinen valinta kylpyläelämys etsijälle. Täällä voit pulahdella lämmitettyyn altaaseen ilman katsomatta kalenteria, sillä Allas Sea Pool on avoinna ympäri vuoden. Nauti uinnin jälkeen rentouttavista löylyistä saunassa ja ihastele upeaa Helsingin kaupunkimaisemaa – kaikki tämä aivan Kauppatorin kupeessa.

Luksuslomaa St. George hotellin laadukkaissa spa-puitteissa

Kun haluat yhdistää rentoutumisen ja luksuksen, suuntaa Helsingin St. George hotellin spa-osastolle. Moderni ja tyylikäs sisustus luo rauhallisen tunnelman, jossa mieli lepää. Hotellin hintaan sisältyvä uima-allas ja sauna tarjoavat eksklusiivisen paikan rentoutua. St. George spa hemmottelee sinut erilaisilla hoidoilla ja palveluilla, jotka on suunniteltu hyvinvointisi eteenpäin.

Olitpa sitten etsimässä perinteikästä kylpyläkokemusta tai modernia spa-vierailua, Suomen kylpylähotellit tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Löydä oma tapasi rentoutua ja lataa akkujasi kylpyläelämyksillä Suomessa.

Vaellus ja patikointi – Luontokohteet Suomessa

Nuuksion Kansallispuisto

Luonnossa liikkuminen on osa suomalaista sielunmaisemaa. Vaellus ja patikointi tarjoavat ainutlaatuisia mahdollisuuksia tutustua maamme komeaan luontoon ja nauttia liikunnan ilosta. Tutkimusmatka Suomen poluilla onkin omiaan niin virkistävään päiväretkeen kuin haastavampaankin vaellukseen.

Nuuksion Kansallispuisto ja sen monipuoliset reitit

Pääkaupunkiseudun kupeessa sijaitseva Nuuksion Kansallispuisto on täydellinen kohde patikointiin, koko perheen retkeilyyn tai hiljentymiseen luonnon helmassa. Puiston polut kulkevat vaihtelevissa maastoissa: metsäisissä maisemissa, kallioilla ja pitkin lampien rantoja. Nuuksio on vaellus Suomessa -listan kärkisijalla monipuolistensa reittiensä ansiosta.

Koe Kainuun rikas luonto vaellusreiteillä

Kuin suoraan kansallisrunoilija Eino Leinon runoista, Kainuu huokuu syvää luonnon rauhaa ja pohjoisen karua kauneutta. Kainuun luontokohde tarjoaa retkeilijälle mahtavat puitteet suurten erämaa-alueiden valloittamiseen ja luonnon monimuotoisuuden ihasteluun. Kansallispuistot ja muut suojelualueet vartioivat arvokkaita luontokokonaisuuksia, jotka ovat avoinna kaikille luonnosta nauttiville.

 • Hiidenportin kansallispuisto – jylhät rotkolaakson maisemat
 • Teerisuo-Lososuo – laajat suoluonnon alueet

Suomen parhaat nähtävyydet eri kaupungeissa

Suomen kaupunkikohteet

Koko Suomi on täynnä inspiroivia kohteita, jotka vetoavat niin historiaan hurahtaneisiin kuin modernin kulttuurin ystäviinkin. Maamme kaupungit ovat värikkäitä mosaiikkeja, joissa kaupunkikohteet, historialliset nähtävyydet ja kulttuurielämykset sulautuvat ainutlaatuisesti yhteen. Tässä osiossa tutustumme Suomen parhaisiin nähtävyyksiin, jotka ovat kutakin kaupunkia ikonisesti määrittäviä ja jättävät pysyvän jäljen jokaisen matkailijan muistoihin.

Helsingin sydämessä kohoaa upea Tuomiokirkko, keisarillisen ajan loistoa henkivä Senaatintori ja designin mekka Design District. Suomen pääkaupunkiseudulta löytyvät myös Suomen parhaat nähtävyydet, kuten Alvar Aallon arkkitehtuuripärlit ja Kansallismuseon aarteet. Kaupunginmuseo johdattaa vierailijat menneiden aikojen Helsinkiin, tarjoten kiehtovan ikkunan kaupungin historiaan.

 1. Ateneumin taidemuseo – Suomen taiteen klassikko
 2. Suomenlinna – merilinnoitus ja UNESCO:n maailmanperintökohde
 3. Linnanmäki – ikoninen huvipuisto kaikenikäisille
 4. Sibelius-monumentti – taideteos säveltäjämestarin kunniaksi
 5. Kiasma – nykytaiteen elävöittäjä

Turku puolestaan vie matkaajan aikamatkalle keskiaikaan Turun linnassa ja Aurajoen rannalla vaeltaessa voi aistia menneen kaupankäynnin vilkkauden. Taidetta ja kulttuuria arvostavalle taas Wäinö Aaltosen museo ja Turun taidemuseo ovat ehdoton käyntikohde.

 • Turun tuomiokirkko – Pohjoismaiden suurin ja kaunein
 • Forum Marinum – merellisen historian tietovaranto
 • Luostarinmäen käsityöläismuseo – elävää historiaa

Tampereella taas voi kokea teollisuuskaupungin transformaation kulttuurin keskukseksi. Vieraile Finlaysonin alueella ja nauti Tampereen taidemuseon vaihtuvista näyttelyistä. Kaupunki tarjoaa myös runsaasti viihdettä, kuten teatteriesityksiä ja konsertteja Tampere-talossa.

 • Tampereen tuomiokirkko – ainutlaatuinen jugendtyylin taidonnäyte
 • Särkänniemi – hektistä huvia koko perheelle
 • Vapriikki – museokokonaisuus, joka vie menneisyyden maailmoihin

Moni matkaaja etsii kohteita, jotka tarjoavat uudenlaisia kulttuurielämyksiä. Suomen kaupungeissa historia kohtaa nykyhetken, ja jokainen nurkka kätkee sisäänsä tarinoita, jotka odottavat löytäjäänsä. Lue eteenpäin ja koe Suomen parhaat nähtävyydet, jotka tarjoavat unohtumattomia hetkiä kaupungista toiseen.

Erikoiset majoituskokemukset Suomessa

erikoiset majoituskokemukset

Suomessa matkailijat voivat löytää ainutlaatuisia majoituskokemuksia, jotka tarjoavat enemmän kuin pelkän yöpymisen – ne tarjoavat kokemuksen. Maamme pohjoisosassa sijaitseva Muonio on tunnettu maailman puhtaimmasta ilmasta, mikä tekee siellä majoittumisesta erityisen virkistävää. Toisaalta, historiallisissa hotelleissa ja kartanoissa voit eläytyä aatelisten elämään ja nauttia ylellisyydestä, joka on peräisin menneiden vuosisatojen loistokkaista päivistä.

Majoitu maailman puhtaimmassa ilmassa Muoniossa

Muonion majoitus tarjoaa vieraille mahdollisuuden hengittää puhtainta ilmaa ja nauttia Lapin taianomaisesta rauhasta. Erikoiset majoituskokemukset Muoniossa voivat sisältää yöpymisen lasikattoisissa igluissa, joista voi ihailla pohjoisen taivaan tähtiloistoa tai jopa revontulia sängyssä maaten.

Historialliset hotellit ja kartanot – Yövy kuin aatelinen

Kun halutaan kokea aatelismajoitus, Suomen historialliset hotellit ja kartanot ovat oikea valinta. Yövy kuin aatelinen muinaisissa saleissa, joissa voit kuvitella kulkeneesi samoin kuin historiallisiin aikakirjoihin kuuluvat henkilöt. Kartanoissa ja vanhoissa linnoissa järjestetyt elämykselliset majoituskokemukset tuovat historian elävästi osaksi nykyhetkeä.

Kesäaktiivit Etelä-Suomessa – Lähde liikkeelle lämpimän auringon alla

kesäaktiivit Espoo

Etelä-Suomen kesäkutsuu aktivoitumaan ja nauttimaan auringosta sekä lämpimistä päivistä. Olipa suunnitelmissasi rentouttava kävely rannalla tai elämyksellinen pyöräretki, alueen kesäkohteet tarjoavat monia mahdollisuuksia lähteä liikkeelle ja kokea kaupunkiluontoa ainutlaatuisella tavalla.

Ihastu Espoon Rantaraitin ja saariston tunnelmaan

Espoo Rantaraitti on yksi Etelä-Suomen helmiä, joka tarjoaa upeat puitteet kesäisille aktiviteeteille keskellä upeaa kaupunkiluontoa. Rantaraitin varrella kulkee kävely-, juoksu- ja pyöräilyreittejä, jotka sallivat upeat näkymät itämerelle ja saariston luontoon. Siellä voit kokea meren läheisyyden ja saariston ainutlaatuisuuden, tehden kesäpäivästä ikimuistoisen.

Kesäpäivä parhaimmillaan Helsingin uimarannoilla ja puistoissa

Viimeistele kesäpäiväsi Helsingin uimarannoilla, joissa vesi on virkistävän viileää ja kutsuvaa. Helsingin uimarannat, kuten populaarit Hietaniemen ja Pihlajasaaren rannat, ovat suosittuja kohteita kaupunkilaisten ja matkailijoiden keskuudessa, jotka etsivät kesäkohteita virkistäytyäkseen ja nauttiakseen auringosta. Kaupungin puistot tarjoavat puolestaan vihreitä keitaita, joissa voi ottaa hetken rauhoittuakseen tai nauttia eväitä kesäisen kaupunkiluonnon keskellä.

Suomen matkailu syksyn sävyissä – Ruskamatkat ja sadonkorjuutapahtumat

syksyn matkat Suomessa

Kun luonto pukeutuu syksyn väriloistoon, on aika suunnata matkalle, joka hyväilee kaikkia aisteja. Suomen matkailu tarjoaa runsasta ohjelmaa syyskaudella, kun ruska saavuttaa huippunsa ja sadonkorjuu tuo tullessaan monipuolisia tapahtumia. Matkailijat voivat suunnata luonnon helmaan tai osallistua kulttuuririentoihin, joita syksyiset maisemat entisestään korostavat.

Syksyn matkat Suomessa tarjoavat upeita elämyksiä niin aktiivisille ulkoilijoille kuin rauhallisemman lomailun ystäville. Syksyinen metsä kutsuu patikoimaan, marjastamaan ja sienestämään, kun taas maaseudun tiloilla voit osallistua sadonkorjuun loppujuhliin ja nauttia tuoreista, lähituotetuista herkuista.

 • Ruskaretket Suomen kansallispuistoissa, kuten Oulangan ja Pallas-Yllästunturin kansallispuistoissa
 • Sadonkorjuumarkkinat ja paikalliset ruokafestivaalit esittelevät alueen parhaat tuotteet
 • Kylpylälomat ja rentoutumista tarjoavat hotellit, jotka sijaitsevat väriloiston keskellä – täydellistä vastapainoa arjen kiireelle

Luontokohteet syksyllä ovat parhaimmillaan, kun puiden lehdet hehkuvat kilvan auringon kanssa. Koko perheen retket läheisille luontopoluille tai pitkät vaellukset kauempana sijaitsevissa erämaissa tarjoavat unohtumattomia hetkiä ja rikastuttavat lomasuunnitelmia. Suomen luonto kutsuu kaikkia osallistumaan sen vuotuiseen juhlaan.

 1. Kuusamon värikäs kanjonimaisema Karhunkierroksella
 2. Riisitunturin kansallispuiston mystinen tunnelma syksyisessä hämyssä
 3. Lemmenjoen vaihtelevat maisemat, jotka tarjoavat syksyllä unohtumattomat näkymät

Syksyiset tapahtumat Suomessa ulottuvat kulttuuririennoista luontoon liittyviin tapahtumiin. Tämä vuodenaika on erinomainen syy kokea teatteria, musiikkia ja taidetta, jotka saavat inspiraationsa kauden värien melskeestä.

 • Taidefestivaalit ja -näyttelyt, jotka heijastelevat syksyn teemoja
 • Syksyinen musiikkitarjonta elävöitetään jazz-konserteilla ja rock-klubeilla
 • Ruokafestivaalit ja sadonkorjuujuhlat, jotka tuovat esiin lähialueiden parhaat tuotteet ja luovat yhteisöllisyyttä

Syksy tuo mukanaan monia mahdollisuuksia kokea ja nähdä Suomen luonto aivan uudessa valossa. Ota kaikki irti syksyn antimista ja lähde matkalle, joka vahvistaa yhteyttäsi luontoon ja tarjoaa elämyksiä, jotka jäävät mieleen pitkäksi aikaa.

Elämyksiä saaristossa – Meren hurma kaikkina vuodenaikoina

Helsingin saarihyppely

Suomen saaristoelämykset ovat täynnä kontrasteja; ne yhdistävät rauhallisen merellisen elämänmenon ja kulttuurin rikkaan kirjon. Saarten monimuotoinen luonto ja ainutlaatuinen kulttuurihistoria kutsuvat matkailijoita löytöretkille ja rentoutumaan meren äärelle. Helsingin saarihyppely ja Raseborgin historialliset kohteet ovat vain esimerkkejä siitä, miten merelliset kohteet tarjoavat elämyksiä vuodesta toiseen.

Helsingin saarihyppelyn hurmaa

Helsingin edustan saaristo tarjoaa loistavat puitteet saarihyppelylle, jonka aikana voit tutustua lukuisiin erilaisiin saariin ja niiden tarinoihin. Pääkaupunkiseudun merelliset kohteet, kuten Suomenlinna ja Seurasaari, tarjoavat niin kulttuurihistoriallisia elämyksiä kuin modernia kaupunkikulttuuriakin idyllisissä merimaisemissa.

Raseborg – Maritim historia ja kulttuuri Etelä-Rannikolla

Etelä-Rannikon helmi, Raseborg, yhdistää upealla tavalla merelliset elämykset ja kulttuurihistorian. Koe vanhan ajan tunnelmaa Raseborgin linnanraunioilla ja sukella paikallisen kulttuurin syvään kerrostumaan vieraillessasi eri museoissa ja taidegallerioissa, jotka rikastuttavat alueen kulttuuritarjontaa.

Kevään juhla – Suomen parhaat nähtävyydet uuteen valoon heräävät

Kevät Suomessa on heräämisen aikaa, jolloin luonto puhkeaa kukkaan ja päivät pitenevät. Talven taakseen jättänyt maa tarjoaa matkailijoille lukemattomia kevätmatkakohteita, joissa luonnon uusi elämänvoima ja kulttuurin rikkaus ovat pääosassa. Erityisesti Etelä-Karjala ja Tuusulanjärvi nousevat keväisessä valossaan esiin kohteina, jotka tarjoavat ainutlaatuisia elämyksiä ja syvällistä yhteyttä Suomen historiaan ja kulttuuriperintöön.

Saimaan salaisuudet – Luonto ja kulttuuri Etelä-Karjalassa

Vesistöistään ja saaristomaisemistaan kuulu Saimaa houkuttelee matkailijat kokemaan kevään juhlaa Etelä-Karjalassa. Saimaan nähtävyydet kutsuvat tutkimaan muinaisia linnoja, kuten mahtavaa Olavinlinnaa, sekä ihailemaan kauniita maisemia, jotka Inspiroivat taiteilijoita vuosikymmenten ajan. Vapun aikaan alueen kaupunkien, kuten Lappeenrannan ja Imatran, kadut täyttyvät iloisesta hulinasta, joka yhdistää taiteen, kulttuurin ja luonnon juhlaan, joka herättää henkiin seudun historiaa ja perinteitä.

Tuusulanjärven kulttuurimaisemat kevätauringossa

Tuusulanjärven ympärille rakentunut taiteilijayhteisö tarjoaa kevään matkailijoille mahdollisuuden sukeltaa kulttuurin sydämeen. Kävely Jean Sibeliuksen Ainolan pihapiirissä tai visiitti Aleksis Kiven kuolinmökille ovat vain esimerkkejä alueen kulttuurielämyksistä. Taiteen ja historian ystäville alueen museot ja galleriat avautuvat keväisin uudelleen, esitellen teoksia, jotka kertovat suomalaisten taiteilijoiden tarinaa. Tuusulanjärvi kutsuu nauttimaan kevään ensi lämmöstä ja kulttuurihistoriallisten kohteiden rauhasta, joka yhdistyy luonnon kauneuteen.

Katso myös

matkustuksen ihanuus

Matkustuksen Ihanuus – Vinkkejä Unohtumattomiin Lomiin

Kiireisen arjen keskellä moni haaveilee rentouttavasta pakenemisesta arjesta – matkalle, joka tarjoaa uusia kulttuurikokemuksia, näköaloja …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *