Nykypäivänä musiikki kulkee verkossa sinne minne sinäkin. Tunnetuin nykyisistä musiikkipalveluista lienee musiikkipalvelu Spotify. Spotify on ruotsalainen musiikkipalvelu, jossa musiikkia voi kuunnella internetin kautta suoratoistona. Sitä alettiin kehittämään vuonna 2006 ja se avattiin avoimille markkinoille vuonna 2008. Palvelussa on sekä maksulliset että maksuttomat palveluversiot musiikin kuuntelulle. Maksuttomassa palvelussa asiakas joutuu kuuntelemaan mainoksia kappaleiden välissä, kun taas maksullisessa palvelussa mainoksia ei ole. Suositulla palvelulla on vuonna 2017 ollut kaiken kaikkiaan 140 miljoonaa asiakasta maailmanlaajuisesti.

Maksuton palvelu on mahdollista ottaa käyttöönsä suurimmassa osassa Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa. Maksullinen Premium-niminen versio maksaa 9,99 euroa kuukaudessa. Maksullisessa palvelun versiossa voi tallentaa musiikkikappaleita puhelimelleen tai muulle laitteelleen rajallisen määrän, jotta niitä voi kuunnella ilman internet-yhteyttä. Musiikki premium-palvelun kautta kuunneltuna on myös laadultaan parempaa, kuin ilmaisversiossa kuunneltavissa oleva musiikki. Spotifyssa on ollu myös käytössä mahdollisuus ostaa kappaleita kokonaan omalle laitteelleen, mutta ominaisuus ei ole enää käytössä. Premium-asiakkaat voivat saada kuunteluunsa uusia albumeja tai singlejä ennakkoon.

Spotify on saanut kritiikkiä muusikoilta ja levy-yhtiöiltä siitä, miten korvauksia maksetaan soitetuista musiikkikappaleista. Artistit ovat olleet tyytymättömiä korvauksien suuruuksiin, jotka ovat heidän mielestään olleet soittokertoihin nähden liian pieniä. Esimerkiksi maailmanluokan poplaulaja, tähti ja tyyli-ikoni Lady Gaga on tienannut hitistään “Poker Face” noin 224 euroa siinä vaiheessa, kun kappaletta oli kuunneltu palvelun kautta miljoona kertaa. Vajaalla 120 000 kappaleiden soittokerralla suomalainen bändi Mokoma on saanut korvauksia Spotifylta 31,40 euroa.

Palveluna Spotify on kuitenkin erinomaisen käytännöllinen ja mahdollistaa musiikin kuuntelun joko verkon kautta tai maksetussa versiossa myös ilman internetiä. Musiikki kulkee kuuntelulaitteen, kuten esimerkiksi puhelimen mukana kaikkialle kanssasi ja artisti- ja kappalevalikoima on erittäin laaja. Spotifyssa on lisäksi mahdollista tehdä itselleen erilaisia soittolistoja, seurata artisteja tai kuunnella muiden kuuntelijoiden valmiiksi tekemiä soittolistoja. Laajalta musiikkigenreltään Spotify onkin ainutlaatuinen palvelu. Musiikkivalikoiman laajuuden ansiosta musiikkia voi selata mieltymystensä mukaan, löytää uusia tuttavuuksia musiikin parista ja palata vanhoihin muistoihin kuuntelemalla ikivihreitä. Spotify tarjoaa löytöretkeilyä musiikin parissa.