Jenni Vartiainen ja Antti Tuisku kuuluvat ehdottomasti Suomen 2000-luvun suosituimpiin muusikoihin. He esittävät kansaan uppoavaa tanssittavaa poppia ja heidän kappaleensa ovat saaneet paljon soittoaikaa radiossa. Tuiskun ja Vartiaisen muusikon urilla on havaittavissa joitain samankaltaisuuksia, kuten osallistumiset television kykykilpailuihin ja esitettyjen musiikkityylien uudistamiset yli kymmenen vuotta kestäneiden urien jälkeen.

Pop- ja tanssimusiikin Antti Tuisku

Antti Tuisku kuuluu Suomen tunnetuimpiin ja kuuluisimpiin muusikoihin. Hän on pitänyt yksityiselämänsä aina yksityisenä, mutta hän luopui tästä periaatteestaan, kun hänestä julkaistiin vuonna 2018 Antti Aron ja Anton Vanha-Majamaan kirjoittama omaelämänkertakirja Antti Tapani. Omaelämänkerrassaan hän paljasti itsestään sellaisia asioita, joista hän ei ennestään ole julkisuudessa kertonut. Tuisku jäi keikkatauolle kirjan julkaisemisen aikoihin.

Antti Tuiskun ura tunnettuna pop-laulajana alkoi vuonna 2003 Idols-kilpailuista, joissa hän tuli kolmanneksi. Ensimmäiset kymmenen vuotta hän esitti melko vakavaa tanssittavaa pop-musiikkia. Vuonna 2015 hän teki urallaan muutoksen ja alkoi tehdä hieman humoristisempaa tanssipoppia.

Vuonna 1984 syntynyt Antti Tuisku on kotoisin Rovaniemeltä ja hän tuo lappilaisuuttaan paljon esille. Hän esimerkiksi vei Helsingin Sanomien toimittajat Ylitornion Raanujärvellä sijaitsevalle mökilleen kesällä 2018.

Uudistunut Jenni Vartiainen

Antti Tuiskun tapaan Jenni Vartiaisen muusikon ura alkoi television kykykilpailusta. Vuonna 2002 Vartiainen osallistu Popstars-kilpailuun, jonka hän voitti kahden muun nuoren naisen kanssa ja he yhdessä muodostivat Gimmel-yhtyeen.

Jenni Vartiainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä vuonna 2007 ja hän on ollut Suomen suosituimpia artisteja siitä lähtien. Vuonna 2010 julkaistu single Missä muruseni on ehkä Vartiaisen suosituin laulu ja single ylitti kultalevyrajan Suomessa. Jenni Vartiainen on julkaissut vain suomenkielisiä kappaleita.

Vartiainen ei keikkaillut eikä julkaissut uutta musiikkia vuosien 2015 – 2017 välillä. Vuonna 2017 hän teki Antti Tuiskun tapaan musiikillisen ja imagollisen muutoksen ja alkoi tehdä jokseenkin rohkeampaa musiikkia. Suunnan tälle uudelle Jenni Vartiaiselle näytti single nimeltä Turvasana.

Vuonna 1983 syntynyt Jenni Vartiainen on kotoisin Kuopiosta, jossa hän kävi musiikkilukion. Hän on muusikon ammattinsa lisäksi valmistunut ammattikorkeakoulusta musiikinopettajaksi. Musiikin lisäksi hänen taustaansa kuuluu taitoluisteluharrastus, jossa hän pääsi SM-tasolle asti.