Pelkosenniemeltä maailmaa valloittamaan
Andy McCoy, alkuperäiseltä nimeltään Antti Hulkko, syntyi Pelkosenniemen kylään vuonna 1962. Pian perhe kuitenkin muutti isän työn perässä Tukholmaan. Täällä myös syttyi Antin kiinnostus musiikkia ja etenkin kitaransoittoa kohtaan. Niinpä, kun perhe 1976 muutti takaisin Suomeen, oli Andyksi muuttuneella Antilla ainakin yksi asia, jonka hän elämässään hallitsi – koulunkäynti kun häntä ei koskaan ollut liiemmin kiinnostanut.
Suomi-punkin eturintamassa
Pian Suomeen palattuaan Andy liittyi rock-yhtyeisiin, joista ensimmäinen täysosuma oli Pete Malmin perustama punk-yhtye Briard. Malmin oli onnistunut järjestäää bändilleen keikka Linnanmäelle, mikä toi yli tuhatpäisen yleisön ja levytyssopimuksen. Tuloksena oli ensimmäinen suomalainen punk-levy. Andy oli tuolloin 15-vuotias. Malmin keksintöä oli myös sittemmin vakituiseksi muuttunut taiteilijanimi Andy McCoy.
Briardin hajottua Andya pyydettiin mukaan moniin sen hetken kuumiin nimiin, mm. Pave Maijasen ja Pelle Miljoonan bändeihin. Jälkimmäiseen tarjoukseen Andy suostui. Ura Pellessä tosin kesti vain sen aikaa, että taskuun kertyi riittävästi tuohta oman bändin perustamista varten. Andy soitti kitaraa levyllä Moottoritie on kuuma, kävi hetken aikaa keikoilla ja kaikkosi sitten Tukholmaan omaa yhtyettään treenaamaan.
Menestynein suomalainen rock-yhtye
Hanoi Rocksin alkutaival ei ollut helppo. Nopeasti yhtye kuitenkin saavutti suosiota, paitsi Suomessa, myös muualla maailmalla. Bändin katse olikin jo alusta lähtien suunnattu kohti isompia markkinoita. Oleellista oli täysin omalaatuinen tyyli, niin musiikillisesti kuin visuaalisestikin. 1970-luvun glam-bändeiltä vaikutteita ottaen bändi kehitti sen tyylin, joka sittemmin tuli tunnetuksi ympäri maailman yhdysvaltalaisten nk. tukkahevibändien myötä. Meikkiä ja koreilevia vaatteita käytettiin, eikä omaa olemusta turhia häpeilty. Tämä aiheutti alkuaikoina närää etenkin Suomessa, jonka tanssilavoilla ei meikkaavia poikia hyvällä katsottu. Ääni kellossa kuitenkin muuttui, kun mainetta tuli ympäri maailmaa ja muutkin bändit alkoivat ottaa mallia.
Terveys meni, maine jäi
Hanoi Rocksin ura oli lyhyt ja nopea. Se päättyi rumpali Razzlen kuolemaan. Korvaaja hankittiin, mutta paluuta menneeseen ei enää ollut. Bändin hajottua lopullisesti ja jäsenten kulkeuduttua tahoilleen, on Andynkin elämä ollut melkoista vuoristorataa. Alkoholi ja huumeet ovat kuluttaneet rokkaria. Musiikkia ja taiteita hän silti edelleen rakastaa. Legendan mainekin hänellä on, myös kotimaan ulkopuolella. Esimerkiksi rock-jättiläiset Guns’n’Roses ja Mötley Crue ovat maininneet Hanoi Rocksin esikuvakseen.